WH logo
IMG 7332

Network and Conferens

World Cup Volt Hockey – världens bästa mötesplats för folkhälsa, idrott och tillgänglighet

Till föreningar och idrottsförbund med verksamhetsområde Gävleborg

Dags igen! Efter den succéartade världspremiären 2022, då lag från Europa och Kanada möttes i Gävle för elinnebandyturneringen World Cup Volt Hockey upprepas konceptet även 2023. I samband med turneringen bjuder vi även detta år in företrädare för kommun, region, idrottsrörelse och andra samhällsaktörer till en konferens.

World Cup Volt Hockey – världens bästa
mötesplats för folkhälsa, idrott och tillgänglighet

Plats: Gavlehovshallen, Gävle

Dag & tid: Torsdag den 14 september 2023, kl 9.30–16.00

Vi vill skapa världens bästa mötesplats för parasport- och tillgänglighetsfrågor. Konferensen ger en aktuell lägesbild och fördjupad kunskap i frågor där individens möjligheter till idrott och rörelseglädje står i centrum.

Program (med reservation för justeringar):

09.30 Kaffe/thé och macka.
10.00 Christan Hedberg, Faster Forward: ”Jag vill spela hockey men mitt närmsta lag är 20 mil bort.”

En timme om möjlighet, inkludering och inspiration.

11.00-12.00 Bilder som verktyg för hälsoresan: Anders Isaksson och Anders Olsson, Hälsinglands Utbildnings- förbund, berättar om ett nytt bildstödsverktyg som skapar förståelse för hälsofrågor och fysisk aktivitet hos fler.

Lunch på Monitor Arena
13.00-13.30 Elinnebandy är livet: Emilia Ingeroth och Johanna Mårtensson från föreningen KF Heros i Gävle,

berättar om arbetet med det nystartade Arvsfondsprojektet som ska sprida idrotten elinnebandy över Sverige.

13.30-16.00 Inkluderande ledarskap med NPF-anpassning som modell: Folkbildaren och föredragshållaren Måns Lööf har mångårig erfarenhet av arbete med barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Tillsammans med RF-SISU Gävleborg har han skapat ett koncept för ledarskaps-/föreningsutveckling som ger bättre förutsättningar för alla – inte bara barn med NPF.

Konferensen arrangeras av: Parasport Gävleborg, Gävleborgs Innebandyförbund och RF-SISU Gävleborg

Klicka här för att anmäla dig.

Har du frågor?
Välkommen att kontakta

Mattias Åhlund, RF-SISU Gävleborg

070-350 75 48

mattias.ahlund@rfsisu.se

Elinnebandy är livet - Konferens om arvsfondsprojektet

World Cup Volt Hockey ska vara världens bästa mötesplats för folkhälsa, idrott och tillgänglighet. Därför är möten för utveckling avgörande. Äntligen har arvsfonds-projektet Elinnebandy är livet startat och nu vill vi sprida information om det tillsammans med er. Elinnebandy är livet är ett projekt som finansieras av allmänna arvsfonden, ett nationellt projekt som avser att utveckla elinnebandyn i Sverige. Fräsmt ska projektet leda till 10 nya föreningar i Sverige och dubblera antalet aktiva men ska också utveckla arbetet med ledar- och domarutbildningar.

Därför kommer en mötesplats att etableras under World Cup Volt Hockey med syfte att infomera om projektet. Vi vill i tidigt skede nu starta projektet med en stark mötesplats och konferens tillsammans med er som kanske har förutsättningar att bli en av de föreningarna att etablera verksamhet eller som på annat sätt verkar intresserad och vill veta mer om projektet.

Under konferensen kommer vi att få lära känna projektets anställda samt få en djupdykning i vad projektet innebär. Vi kommer även att få lära oss vad projektet och elinnebandy betyder för spelarna samt hur fysisk aktivitet påverkar målgruppen och hur projektet spelar in här. Avslutningsvis kommer vi att få lyssna till det inkluderingsarbete som just nu pågår mellan Parasportsförbundet och Innebandyförbundet innan vi alla får inträde till att se fredagens alla matcher som spelas under World Cup Volt Hockey.

Vi ser fram emot ert deltagande under konferensen. Inför dagen får ni gärna meddela om ni kommer att delta eller ej, dock senast 8 september. Konferensen är gratis att delta på men har ett begränsat antal deltagare, 20 st, och det är först till kvarn principen som gäller. Anmälan görs via mail till någon av projektets anställda, se kontaktuppgifter nedan.

Praktisk information:
När: 15/9 kl 9-12
Plats: Gavlehovshallen, konferensrum övre plan.

Kontakta oss vid frågor:

Emilia Ingeroth
Projektledare
emilia@kfheros.se       
073-144 52 79           

Johanna Mårtensson
Delprojektledare
Johanna@kfheros.se
073-144 92 69

Network and Conferens

World Cup Volt Hockey – världens bästa mötesplats för folkhälsa, idrott och tillgänglighet

Målgrupp: Företrädare för kommuner, region, föreningar och andra samhällsaktörer i Gävleborg

Vi vill skapa världens mest angelägna mötesplats för parasport- och tillgänglighetsfrågor. Konferensen syftar till att ge en aktuell lägesbild och fördjupad kunskap i frågor där individens möjligheter till idrott och rörelseglädje står i centrum. Vi skapar rum för samtal om hur Gävleborg kan samla kraft för en hållbar framtid och ge jämlika förutsättningar för en aktiv fritid för alla.

Du möter bland andra inspiratören och entreprenören Aron Andersson, Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson, Parasport Sveriges ordförande Åsa Llinares Norlin samt en representant från Svenska Innebandyförbundet.

Konferensen arrangeras av:
Parasport Gävleborg, Gävleborgs Innebandyförbund och RF-SISU Gävleborg

Pdf-inbjudan med mer info och anmälningslänk

Praktisk inforamtion:
Plats: Gavlehov, Gävle
Datum: Fredag 16 september 2022
Starttid: 09:00
Sluttid: 12:15

Inspirationsföreläsning med Aron Anderson

Aron Anderson är professionell äventyrare och uppskattad inspiratör och föreläsare. Han har antagit utmaningar som de flesta inte ens skulle drömma om. Och genomfört äventyr som kräver en exceptionell styrka både fysiskt och mentalt. Hans fantastiska bedrifter inspirerar andra att inse sina möjligheter – oavsett svårigheter.

Som talare har Aron blivit utsedd till årets talare 2016 och gjorde 2017 ett projekt där han fyllde globen och föreläste för alla niondeklassare (över 12 000 stycken) i Stockholm. Han har under de senaste 9 åren genomfört mer än 1000 talaruppdrag hos företag skolor kommun landsting och organisationer.

World Cup Volt Hockey är världens största och för första gången unika elinnebandy tävling har premiär på allvar i Gävle 2022 då alla nationer för första gången i världshistorien ska samlas.

Lag från Sverige Norge Danmark Tyskland och Kanada kommer till Gavlehovshallen i Gävle so förvandlas till evenemangsarena i världsklass den 16-18 september 2022.

Under evenemanget vill vi skapa vara världens bästa mötesplats för folkhälsa idrott och tillgänglighet. Vår ambition är att vara så mycket mer än bara elinnebandy. Genom vår modell och idrott ska inkludera så många som möjligt inom fysisk aktivitet och socialt sammanhang. Vi vill skapa skillnad och förutsättningar för en meningsfull aktiv fritid för alla. På lika villkor. Alla ska ha rätt att idrotta efter sina förutsättningar. Det är ett tufft och svårt arbete. Elinnebandy är en sport som vänder sig till personer med svår fysisk funktionsnedsättning.

Att ingenting är omöjligt är Aron Andersons ord. Det är också arrangörerna bakom World Cup Volt Hockey. Organisationen tillsammans med våra huvudsponsorer Gävle kommun, Gävle Energi och Collen AB bjuder vi in till denna inspirationsföreläsning för att låta dig inspireras i ditt företagande. Hur kan du använda Arons superkraft i ditt företagande för att lyckas med det omöjliga? Eller i alla fall möjliggöra goda ideér?

Föreläsningen vänder sig till alla näringslivsaktörer men också representanter från kommuner region föreningar och andra samhällsaktörer. Vi vill skapa världens bästa mötesplats. World Cup Volt Hockey– värdens bästa mötesplats för folkhälsa idrott och tillgänglighet.

Praktisk information:

Plats: Gavlehov, Gävle - Gavlehovsahallen
Dag & tid: Fredagen den 16 september 2022, kl 9.00–10:15

Anmälan till gästföreläsning här här.
Arrangör: World Cup Volt Hockey i samarbete med Näringslivsenheten Gävle kommun och RF-SISU Gävleborg,

UTVECKLINGSKONFERENS PARASPORT

Torsdagen och fredagen den 15-16 september bjuder Svenska Innebandyförbundet tillsammans med Parasport Sverige in till en Utvecklingskonferens med tema Parasport. Konferensen är öppen för både anställda och förtroendevalda från SDF i både innebandy- och parasportdistrikten.

Huvudsaken är att du som anmäler dig är en nyckelperson för ditt distrikts arbete med parainnebandyn.

Konferensen är ett samarrangemang mellan SIBF, Parasport Gävleborg och Gävleborgs IBF.

Vi ser också fram mot att alla deltagare ska få träffa Jonatan Petersson som är vår nye paraansvarige.

SIBF står för konferenslokaler, kost och en hotellövernattning samt samtliga deltagarnas resor.

Hela inbjudan i PDF här.

Program för dagen:

Torsdag:

11:30 Incheckning Gavlehovshallen

12:00 Gemensam lunch i Monitor ERP Arena

13:00 Upptakt och inkluderingsprocessen - perspektiv Svensk Innebandy

14:00 Kunskapsbehov och överflyttningen - perspektiv Parasport Sverige

16:00 Umeå Universitet - slutsater av forskningsarbetet

17:00 Praktiskt pass och återstart - vad kan vårt SDF göra?

18:30 Middag hotell

Fredag:

09.00 Inspirationsföreläsning av Aron Anderson: Entreprenöriellt ledarskap och att möjliggöra goda idéer.

10.30 Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

11.30 Paneldebatt: Björn Eriksson RF/SISU, Åsa Llinares Norlin ordförande Parasport Sverige samt Anders Jonsson från Svenska Innebandyförbundet

12.15 Konferensen avslutas med gemensam lunch i Monitor ERP Arena

Anmälan sker till gavleborg@innebandy.se ange namn och SDF. I och med anmälan garanteras du ett hotellrum.

Resor Gävle t.o.r. från hemorten betalas av SIBF och bokas via innebandy@stricct.se Uppge Kostnadsställe 561 vid bokningen och vädjar till er att göra det snarast.

IMG 7332

Elinnebandy är livet - Konferens om arvsfondsprojektet

World Cup Volt Hockey ska vara världens bästa mötesplats för folkhälsa, idrott och tillgänglighet. Därför är möten för utveckling avgörande. Äntligen har arvsfonds-projektet Elinnebandy är livet startat och nu vill vi sprida information om det tillsammans med er. Elinnebandy är livet är ett projekt som finansieras av allmänna arvsfonden, ett nationellt projekt som avser att utveckla elinnebandyn i Sverige. Fräsmt ska projektet leda till 10 nya föreningar i Sverige och dubblera antalet aktiva men ska också utveckla arbetet med ledar- och domarutbildningar.

Därför kommer en mötesplats att etableras under World Cup Volt Hockey med syfte att infomera om projektet. Vi vill i tidigt skede nu starta projektet med en stark mötesplats och konferens tillsammans med er som kanske har förutsättningar att bli en av de föreningarna att etablera verksamhet eller som på annat sätt verkar intresserad och vill veta mer om projektet.

Under konferensen kommer vi att få lära känna projektets anställda samt få en djupdykning i vad projektet innebär. Vi kommer även att få lära oss vad projektet och elinnebandy betyder för spelarna samt hur fysisk aktivitet påverkar målgruppen och hur projektet spelar in här. Avslutningsvis kommer vi att få lyssna till det inkluderingsarbete som just nu pågår mellan Parasportsförbundet och Innebandyförbundet innan vi alla får inträde till att se fredagens alla matcher som spelas under World Cup Volt Hockey.

Vi ser fram emot ert deltagande under konferensen. Inför dagen får ni gärna meddela om ni kommer att delta eller ej, dock senast 8 september. Konferensen är gratis att delta på men har ett begränsat antal deltagare, 20 st, och det är först till kvarn principen som gäller. Anmälan görs via mail till någon av projektets anställda, se kontaktuppgifter nedan.

Praktisk information:
När: 15/9 kl 9-12
Plats: Gavlehovshallen, konferensrum övre plan.

Kontakta oss vid frågor:

Emilia Ingeroth
Projektledare
emilia@kfheros.se       
073-144 52 79           

Johanna Mårtensson
Delprojektledare
Johanna@kfheros.se
073-144 92 69

 

 

UTVECKLINGSKONFERENS PARASPORT

Torsdagen och fredagen den 15-16 september bjuder Svenska Innebandyförbundet tillsammans med Parasport Sverige in till en Utvecklingskonferens med tema Parasport. Konferensen är öppen för både anställda och förtroendevalda från SDF i både innebandy- och parasportdistrikten.

Huvudsaken är att du som anmäler dig är en nyckelperson för ditt distrikts arbete med parainnebandyn.

Konferensen är ett samarrangemang mellan SIBF, Parasport Gävleborg och Gävleborgs IBF.

Vi ser också fram mot att alla deltagare ska få träffa Jonatan Petersson som är vår nye paraansvarige.

SIBF står för konferenslokaler, kost och en hotellövernattning samt samtliga deltagarnas resor.

Hela inbjudan i PDF här.

Program för dagen:

Torsdag:

11:30 Incheckning Gavlehovshallen

12:00 Gemensam lunch i Monitor ERP Arena

13:00 Upptakt och inkluderingsprocessen - perspektiv Svensk Innebandy

14:00 Kunskapsbehov och överflyttningen - perspektiv Parasport Sverige

16:00 Umeå Universitet - slutsater av forskningsarbetet

17:00 Praktiskt pass och återstart - vad kan vårt SDF göra?

18:30 Middag hotell

Fredag:

09.00 Inspirationsföreläsning av Aron Anderson: Entreprenöriellt ledarskap och att möjliggöra goda idéer.

10.30 Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

11.30 Paneldebatt: Björn Eriksson RF/SISU, Åsa Llinares Norlin ordförande Parasport Sverige samt Anders Jonsson från Svenska Innebandyförbundet

12.15 Konferensen avslutas med gemensam lunch i Monitor ERP Arena

Anmälan sker till gavleborg@innebandy.se ange namn och SDF. I och med anmälan garanteras du ett hotellrum.

Resor Gävle t.o.r. från hemorten betalas av SIBF och bokas via innebandy@stricct.se Uppge Kostnadsställe 561 vid bokningen och vädjar till er att göra det snarast.

Alla rättigheter reserverade Volt Hockey Sustainability Association © 2024
CookiesSidkartaFilarkiv • Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Om cookies och datainsamling

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Datainsamling och datalagring

Webbplatsen kan använda sig av Google Analytics och liknande tjänster för att samla in data om ditt besök på webbplatsen. Ingen personlig data sparas, utan endast information om själva besöket i sig, det vill säga länkklick, sidvisningar, hur länge en viss sida har visats och liknande. Informationen kan användas av oss för att analysera hur besökare använder vår hemsida, samt för att i framtiden kunna förbättra och optimera innehåll och funktion på hemsidan. Informationen kan också användas av Google (eller motsvarande leverantör) för att optimera information och annonser, så att du får mer relevanta/personliga sökträffar eller annonser i leverantörens övriga tjänster.

Har du vidare funderingar kring hur cookies och datainsamling används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder cookies och datainsamling i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera alla Endast nödvändiga